Priprava na božočno-novoletni bazar

V torek, 28. 11. 2011, smo imeli tehniški dan. Že v ponedeljek smo se odločili, da bomo izdelovali antistresne žogice ter voščilnice. Prvi dve uri smo namenili voščilnicam. Najprej smo na rdeč papir nalepili zelen papir in nanj nalepili zgubano smrečico. V voščilnico smo nalepili bel list papirja in jo poljubno okrasili.
Po malici smo se lotili antistresnih žogic. Učiteljica nam je razdelila balone različnih barv. Vsakega smo napolnili z zdrobom in ga pobarvali ter okrasili. Naredili smo res lepe izdelke in upamo, da se bodo na bazarju dobro prodajali.

 

Mia Marija Herceg, 5.b

Pri voščilnici smo morali biti zelo previdni. Najprej smo dobili rdeče ali zelene lističe, ki smo jih prepognili tako, da je nastala osnova. Enako smo naredili še z belim listom, le da smo ga prepognili na še manjši del in ga nalepili. Naredili smo še smrekico in jo nalepili.
Zdaj pa sledijo žogice. Najprej smo v balon stresli zdrob, ga zavezali in okrasili.
Na tehniškem dnevu mi je bilo zelo všeč, še posebej pa so me navdušile antistresne žogice.

Stela Műler Pograjc, 5. b

V torek, 28. 11. 2011, smo imeli tehniški dan. Delali smo košarice iz das mase in hišice iz gline. Pripomočke za izdelavo smo prinesli učenci, glino in das maso pa nam je priskrbela učiteljica. Razdelili smo se v dve skupini. Ena skupina je izdelovala glinene hišice, druga pa košarice. Ko smo po skupinah končali z delom, smo si delo zamenjali.
Nastale so lepe okrasne košarice, ki smo jih zložili na polico in pustili, da so se posušile. Posušene košarice smo okrasili z raznobarvnimi pentljami.
Z glino smo oblikovali domišljijske hišice in jih dali tudi v peč. Že pečene smo pobarvali s posebnimi barvami za glino.
Našo božično-novoletno stojnico na bazarju bodo krasile pravljične glinene hišice in dekorativne košarice. Upamo, da bodo naši izdelki pritegnili obiskovalce.

Žana Bufolin, 5. a

Sedmošolci smo v šoli dokončevali izdelke iz likovne vzgoje in jih okrasili. Najprej smo okrasili obročke, ki so bili zlate ali rdeče barve. Potem smo iz plute izdelovali okenčke.
Ta dan je v našem razredu že dišalo po prazničnih dneh, saj smo svoje izdelke namenili božično-novoletnemu bazarju, ki ga imamo že nekaj let na naši šoli.

Vildan Sejfuli, 7.a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja